Overnatting i gamme og reinmating

Opplev en natt i en tradisjonell gamme, der du får nær og mate reinsdyr og lære om samisk kultur og livet i Arktis.
Du møter opp på Radisson Blu klokken 17:45 der guiden venter. Guiden din har på seg blå poncho, og er lett å få øye på. Du blir veiledet til bussen, og en 50-minutter lang reise til Breivikeidet starter. På turen ser du nydelig natur, deriblant både hav og fjell. Når du ankommer på sameleiren på Breivikeidet blir du møtt av den Samiske Guiden, som viser vei inn til reinsdyrene. Før du går inn er det mulig å låne varme klær og sko dersom du behøver.
Du får god tid til å mate reinsdyrene, ta bilder, snakke med guidene og bli kjent med den arktiske superhelten før det er middagstid inne i Gammen. Her får du servert varm drikke og Bithos - en tradisjonell samisk rett som består av grønnsaker og kjøtt. Det er også mulig å få vegetar, vegansk eller glutenfri mat servert.
I Gammen vil den Samiske Guiden fortelle mer om livet i Arktis, samenes historie og kanskje til og med en liten joik - folkemusikken vår?
Når middag og kulturformidling er over, er det mulig å tusle rundt på leiren og titte på himmelen. Er du heldig får du se Nordlyset danse over hodet ditt. Det er svært lite lysforurensning på Breivikeidet, så det er lett å få gode bilder. Deretter kan du trekke inn i ditt eget telt der ildstedet allerede har varmet det godt opp, og sove søtt på samisk vis.

Om turen

Tilgjengelig

Inkludert