Guidet topptur til Daltinden i Lyngsalpene

Bli med en lokal guide på en tur til toppen av et av de mest populære fjellene i den sørlige delen på Lyngenhalvøya, Daltind på 1533 meter over havet,
NB: MØTEPUNKTET ER I FURUFLATEN (LYNGEN)

Fjellet Daltind, som rager 1533 meter over havet, gir flott utsikt over Lyngsalpene og fjorden rundt.

I Lyngen finner du alt fra skarpe snødekte fjell og åser til myke åpne daler formet av breene som fremdeles ligger her. Med det meste av halvøya som status som naturvernområde er påvirkningen fra menneskelig aktivitet liten og gir en følelse av ro til dette ellers ville stedet.

Vi starter ved tettstedet Furuflaten og går gjennom skogen og ut på det åpne platået under Daltind. Når vi sakte begynner å krysse siden av dette fjellet, som er en del av kjeden kjent som Njallavarri, vil det grønne platået med myrland og små innsjøer flate ut under oss når vi får høydemetre mot toppen. Å nå toppen vil gi oss en enestående utsikt til Lyngsdalen, dalen som fører til kanten av det store bresystemet nedenfor Jiehkkevarri. Og også utsikt mot breene i seg selv omgitt av noen av de høyeste toppene i Lyngen-Alpene.

Du vil bli guidet av Liz, Helga eller Tom Frode på denne turen. Alle er lokale og kjenner området Lyngen godt.

Nivå: Denne turen passer for barn over 10 år og personer i god fysisk form. NB: Dette er en lang dagstur på 7-8 timer, så tempoet vil bli satt i henhold til gruppens evner.

Mat: Vi vil tilby lunsj til alle deltakerne, vennligst gi oss beskjed hvis du har matallergier eller matpreferanser på forhånd.

Om turen

Inkludert:
Ta med: Tursko eller andre sko som passer for en lengre tur, vannflaske, snacks og en ryggsekk.
Varighet 7-8 timer. Møtested og tid: Kl. 10.00 på Furuflaten (Adresse: Hovedveien 26). Antall gjester 2-6 pr guide

Tilgjengelig

  • Juni
  • Juli
  • August
  • September

Inkludert

  • Grupper

Guidet topptur til Daltinden i Lyngsalpene

Tromsø Safari OP

Guidet topptur til Daltinden i Lyngsalpene